De vereniging

Amsterdam Beach club is opgericht in April 2021 en daarmee dus nog een jonge vereniging. We hebben nu bijna 200 gezellige leden die trainen verdeeld over acht groepen. Het plan is dat er, naast de trainingen en het vrij spelen, bijna elk weekend gebeacht kan worden doordat we óf een toernooi bezoeken óf zelf iets organiseren.

Trainingen

Van april tot en met augustus wordt er getraind op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 18:30-21:30 op de beachvelden gelegen naast het zonnige terras van de Oerknal (Science Park 306). We hebben momenteel 4 niveaus voor de trainingen:

• beginners (Mix): Mensen die nog geen volleybal ervaring hebben. We zullen hier beginnen met de basistechnieken stap voor stap uitleggen.
  • midden (Mix): Mensen die de basistechnieken kennen maar nog niet veel beachervaring/techniek hebben. Hier gaan we verder op de techniek en zullen ook een begin leggen aan verschillende tactieken. Gebaseerd op ervaring en balcontrole maken we hier onderscheid tussen midden-laag en midden-hoog.
  • Hoog (Heren/Dames): Techniek en tactiek zijn goed genoeg om minimaal op midden-hoog toernooitjes te kunnen spelen. Hier gaan we verder met techniek fijnslijpen maar de nadruk zal liggen op tactiek en verschillende wedstrijdsituaties.

In september zijn de trainingen op dinsdag en woensdag van 18:00 – 19:30. Dit is op basis van inschrijving, waarbij alle niveaus gemixt worden.

Vrij spelen

In april tot en met augustus is er elke vrijdagavond en zondagochtend de mogelijkheid om vrij te spelen.

Gezelligheid

We trainen elke week naast het prachtige terras van de Oerknal. We doen hier dan ook altijd nog een drankje. Verder hebben alle commissies diverse toernooien en activiteiten georganiseerd, en zijn we zelfs op beachvolleybalvakantie in Berlijn geweest!